Obiective Turistice

Piatra Galbenei

Category: Obiective Turistice
Piatra Galbenei (1.243 m) văzută dinspre nord, este un versant situat în extrema sudică a Gropii de la Barsa. Partea sudică a versantului însă, este un abrupt calcaros de peste 200 m, cu largi privelişti, străjuind Poiana Florilor.

Read more: Piatra Galbenei

Depresiunea Bălileasa şi zona "La Grajduri"

Category: Obiective Turistice

Bălileasa reprezintă un şes alungit situat în partea de vest a Padişului, lipsit de pădure şi ciuruit de doline. Şesul are aspectul unei văi cu o luncă largă, fără însă a fi străbătută de un curs de apă regulat.

Read more: Depresiunea Bălileasa şi zona "La Grajduri"

Lumea Pierdută

Category: Obiective Turistice
Denumită aşa datorită sălbăticiei sale din trecut, Lumea Pierdută reprezintă un platou carstic împădurit, mărginit de Pârâul Ursului, Pârâul Sec şi culmea sudică a Vârfului Gârdişoara.

Read more: Lumea Pierdută

Peştera Micula

Category: Obiective Turistice

Descoperita in anul 1978 pe Valea Craiasa, este cunoscuta de localnici ca un izbuc permanent. Situata in apropierea Pesterii Ursilor, cavitatea este deosebit de frumoasa, fiind bogat concretionata

Read more: Peştera Micula

Groapa Ruginoasă

Category: Obiective Turistice

Groapa Ruginoasă reprezintă un fenomen cu totul aparte. Ea este o imensă ravinare săpată până în creasta culmii care închide spre sud Valea Seacă, cu o adâncime de peste 100 m şi un diametru de peste 600 m.

Read more: Groapa Ruginoasă

Culmea Cârligate

Category: Obiective Turistice

Situată în partea de nord-vest a Padişului, culmea oferă pentru turişti un interes deosebit datorită largilor privelişti pe care le deschide atât asupra Padişului, cât şi asupra unei mari părţi a Munţilor Apuseni.

Read more: Culmea Cârligate

Groapa de la Barsa

Category: Obiective Turistice

Groapa de la Barsa este un bazin închis în cadrul depresiunii Padiş – Cetăţile Ponorului. Este o depresiune de forma ovală, cu axa mare de 2 km, orientată pe direcţia NV-SE şi axa mică de 1 km.

Read more: Groapa de la Barsa