Obiective Turistice

Valea Ordâncuşa

Category: Obiective Turistice

Izvorând de sub Vf. Clujului, valea străbate la început o zonă anonimă, pentru ca apoi să sculpteze unele din cele mai impresionante chei din Apuseni, dezvoltate pe 4 km lungime.

Read more: Valea Ordâncuşa

Valea Gârda Seacă

Category: Obiective Turistice

Izvorăşte din Şesul Gârzii, un platou carstic tipic, având o lungime de peste 20 km. În aval de primul izvor (Gura Apei) râul traversează o primă zonă de calcare, unde formează chei adânci şi câteva mici peşteri.

Read more: Valea Gârda Seacă

Poiana Vărăşoaia

Category: Obiective Turistice

Zona numita Vărăşoaia cuprinde două platouri carstice de mari dimensiuni situate la nord de Platoul Padiş şi este cuprinsă între Vârful Piatra Boghii, Muntele Măgura Vânătă, Vârful Vărăşoaia şi bazinul Someşului Cald.

Read more: Poiana Vărăşoaia

Valea Boga

Category: Obiective Turistice

În bazinul Văii Boga întâlnim, strâns grupate, nu mai puţin de trei sectoare de îngustare şi anume: Cheile Văii Bulbuci, Cheile Văii Oşelu şi Cheile Văii Boga.

Read more: Valea Boga

Poiana Ponor

Category: Obiective Turistice

Este o depresiune închisă de jur împrejur de culmi înalte, parţial împădurite. Faptul cel mai remarcabil în aceasta poiană este sistemul de pierdere al apei, care se face în patul râului prin sorburi. La ape scăzute sunt 2 sorburi în funcţiune.

Read more: Poiana Ponor

Săritoarea Bohodei

Category: Obiective Turistice

Accesul la cascadă se face din drumul forestier de pe Valea Aleului. Când drumul face o curbă la dreapta pentru a traversa valea ajungând pe versantul stâng părăsim drumul şi urcăm pe poteca pe care apar semnele marcajului.

Read more: Săritoarea Bohodei

Poiana Florilor

Category: Obiective Turistice

Situată pe versantul ce coboară de sub abruptul Pietrei Galbenei până în Valea Galbenei, Poiana Florilor este constituită dintr-un grup de poieni ca nişte insule în pădurea de fag.

Read more: Poiana Florilor