Obiective Turistice

Groapa de la Barsa

Category: Obiective Turistice

Groapa de la Barsa este un bazin închis în cadrul depresiunii Padiş – Cetăţile Ponorului. Este o depresiune de forma ovală, cu axa mare de 2 km, orientată pe direcţia NV-SE şi axa mică de 1 km.

Read more: Groapa de la Barsa

Gheţarul Focul Viu

Category: Obiective Turistice

Gheţarul Focul Viu este o peşteră adăpostind al treilea bloc de gheaţă fosilă ca mărime din ţară(după Gheţarul Scărişoara şi Avenul Borţig, situate de asemenea în Parcul Natural Apuseni), cu un volum de aproximativ 25.000 m3.

Read more: Gheţarul Focul Viu

Cetăţile Rădesei şi Cheile Someşului Cald

Category: Obiective Turistice

Cetăţile Rădesei se află la obârşia Someşului Cald. Peştera se află într-un stadiu avansat de evoluţie, exemplificând perfect modul în care are loc transformarea cavernamentelor în chei de amploare.

Read more: Cetăţile Rădesei şi Cheile Someşului Cald

Complexul carstic Cetăţile Ponorului

Category: Obiective Turistice

Cetăţile Ponorului reprezintă fără îndoiala cel mai grandios fenomen carstic al României, cunoscut şi apreciat în întreaga lume.

Read more: Complexul carstic Cetăţile Ponorului

Cascada Răchiţele

Category: Obiective Turistice

Este situată în versantul estic al masivului Vlădeasa, pe Valea Seacă, afluent al pârâului Răchiţele, la o altitudine de 1000 m.

Read more: Cascada Răchiţele

Cheile Galbenei

Category: Obiective Turistice

Situată în sud-vestul şi vestul Bazinului închis Padiş – Cetăţile Ponorului, în afara acestuia, Valea Galbenei reprezintă un culoar de drenare spre Depresiunea Beiuşului a majorităţii apelor din Bazinul Padiş.

Read more: Cheile Galbenei

Avenul Borţig

Category: Obiective Turistice

Este un aven spectaculos, cu o intrare având un diametru de 35 m. La baza puţului de intrare (de -38 m), se ajunge pe un mare bloc de gheaţă evidenţiat pe o diferenţă de nivel de 16 m.

Read more: Avenul Borţig