Obiective Turistice

Şesul şi Cabana Padiş

Category: Obiective Turistice

Situat la o altitudine medie de 1225 m, Şesul Padiş se constituie într-un veritabil platou carstic, aproape plan, ciuruit de numeroase doline, unele cu lacuri, altele cu pâlcuri de molizi, prin care se drenează apele de precipitaţii

Read more: Şesul şi Cabana Padiş

Peştera Urşilor

Category: Obiective Turistice

A fost descoperită la 17 septembrie 1975, când în urma unei dinamitări în cariera de marmură de la Chişcău, în masiv s-a format o spărtură prin care a coborât artificierul miner Curta Traian din localitate.

Read more: Peştera Urşilor

Harta Parcului

Category: Obiective Turistice

Peştera Gheţarul Scărişoara

Category: Obiective Turistice

Se găseşte la o altitudine de 1165 m, la marginea platoului carstic Scărişoara. Lungimea totală a peşterii este de 720 m, ea având o adâncime de 105 m. Accesul se face printr-un aven de 48 de metri adâncime şi 60 de metri în diametru.

Read more: Peştera Gheţarul Scărişoara

Măgura Vânătă

Category: Obiective Turistice

Creasta în formă de sector de cerc, lungă de aproximativ 12 km se înalţă din zona de izvoare a Someşului Cald spre est până în Vârful Măgura Mică (1.573 m), apoi coteşte lin spre sud printr-o alternanţa de vârfuri şi şei line.

Read more: Măgura Vânătă

Gheţarul de la Vârtop

Category: Obiective Turistice

Peştera Gheţarul de la Vârtop (numită şi Peştera Minunată) este o peşteră frumos concreţionată, situată la aproximativ 1170 m altitudine, în apropierea cătunului Casa de Piatră din comuna Arieşeni, jud. Alba.

Read more: Gheţarul de la Vârtop

Valea Sighiştelului

Category: Obiective Turistice

Deşi întreaga vale nu măsoară decât 9 km., aproape jumătate dintre aceştia îi străbate printre pereţi verticali care transformă sectorul său inferior într-un canion.

Read more: Valea Sighiştelului