21 martie drept Ziua Internaţională a Pădurilor

   Webbanner

    În anul 2012, Adunarea generală a Naţiunilor Unite a declarat data de 21 martie drept Ziua Internaţională a Pădurilor. În fiecare an, ţările membre sunt încurajate să organizeze, la nivel local, naţional şi internaţional, acţiuni de regenerare şi refacere a pădurilor în beneficiul generaţiilor prezente şi viitoare.

Read more: 21 martie drept Ziua Internaţională a Pădurilor

Broșura realizată de către Regia Națională a Pădurilor ROMSILVA

Administrația Parcului Natural Apuseni vă recomandă să parcurgeți broșura realizată de către Regia Națională a Pădurilor ROMSILVA, ce cuprinde informații generale despre cele 22 parcuri naționale și naturale care sunt în administrarea acesteia, referitoare la suprafață, localizare, puncte de informare, trasee turistice, trasee tematice, principalele puncte de acces în parc, specii de floră și faună reprezentative, obiective naturale de interes turistic și alte informații relevante.

parcuri nationale naturale administrate de RNP

Read more: Broșura realizată de către Regia Națională a Pădurilor ROMSILVA

Ziua Europeană a Parcurilor

Ziua Europeană a Parcurilor, care se aniversează în fiecare an pe data de 24 mai, este organizată la nivel european de către Federaţia Europarc, organizaţie care reuneşte parcuri naţionale, regionale, naturale şi rezervaţii ale biosferei din 36 de ţări din Europa. Parcul Natural Apuseni este membru în Federaţia Europarc începând din anul 2008.

Read more: Ziua Europeană a Parcurilor

Ziua Internaţională a Rangerului 2019

În fiecare an, în data de 31 iulie, în lume se sărbătorește Ziua Internațională a Rangerului ZIR, zi cu dublă semnificație, proclamată oficial în 2007, la inițiativa Federației Internaționale a Rangerilor IRF. Președintele federației este australianul Sean Willmore, secondat de un vicepreședinte român, membru al Asociaţiei Rangerilor din România ARR.

Poster.Apuseni

Read more: Ziua Internaţională a Rangerului 2019