Ziua Europeană a Parcurilor

Ziua Europeană a Parcurilor, care se aniversează în fiecare an pe data de 24 mai, este organizată la nivel european de către Federaţia Europarc, organizaţie care reuneşte parcuri naţionale, regionale, naturale şi rezervaţii ale biosferei din 36 de ţări din Europa. Parcul Natural Apuseni este membru în Federaţia Europarc începând din anul 2008.

Ziua Europeană a Parcurilor a fost prima dată celebrată pe 24 mai 1999, pentru a marca 90 de ani de la înfiinţarea primelor 9 parcuri naţionale din Europa, pe teritoriul Suediei (în anul1909). De atunci, la această manifestare participă în fiecare an peste 400 de parcuri şi arii protejate europene.

Cu această ocazie, Administraţia Parcului Natural Apuseni în parteneriat cu Asociaţia Europrietenia Campani, au organizat un eveniment pe data de 24 mai 2011 intitulat: „Natura are nevoie de tine”.

Evenimentul s-a adresat copiilor de vârstă şcolară din comunităţile locale (comunele Pietroasa şi Bunteşti, jud. Bihor) şi a constat într-un concurs de desene pe tema "Parcul Natural Apuseni - parcul nostru" şi o excursie în Parcul Natural Apuseni pentru un grup de 40 de elevi, având ca scop interpretarea patrimoniului natural şi cultural al zonei la sediul ariei protejate, la Centrul de Vizitare din Padiş şi pe trasee tematice din parc.

 

Sponsorul evenimentului a fost SC Vodafone România SA, căruia îi mulţumim şi pe această cale pentru sprijinul acordat în organizare.