Săritoarea Bohodei

Category: Obiective Turistice

Accesul la cascadă se face din drumul forestier de pe Valea Aleului. Când drumul face o curbă la dreapta pentru a traversa valea ajungând pe versantul stâng părăsim drumul şi urcăm pe poteca pe care apar semnele marcajului.

La 15 minute după ce am părăsit drumul, poteca începe sa urce mai accentuat, jos în dreapta firul Aleului formând numeroase cascade. Mai departe poteca ne conduce la firul apei pe care îl traversăm şi ne angajăm în versantul stâng urcând pe stânci, printr-o zonă acoperită de afinişuri.

Trecem peste o culme, coborâm uşor printre tufe de afin, peste blocuri de cuarţite şi dintr-o dat[, ne apare în faţa imensa cascadă Bohodei ce cade de la o înălţime impresionantă. De fapt, apa nu cade în gol, ci se prelinge pe stânca foarte înclinată care formeaza patul văii. Înălţimea cascadei este de circa 80 m, la baza ei existând o nişă, între stânci suspendate, puţin deasupra firului văii Bohodei.

De la cascadă, traseul turistic se continuă până în Şaua Bohodei pe o culme stâncoasă deosebit de abruptă, existând porţiuni echipate cu lanţuri, care necesită căţărare. Fiind deosebit de periculos, acest traseu este recomandat numai turiştilor foarte bine pregătiţi, echipaţi corespunzător, şi de asemenea, este interzisă parcurgerea lui pe vreme ploioasă, ceţoasă, sau cu rucsac mare în spate.