ECO KARST - Finalist pentru obtinerea premiului european Natura2000

Comisia Europeană a nominalizat proiectul Eco Karst pentru premiul Natura 2000 din acest an. Premiul pune în lumină realizări excepționale în domeniul conservării naturii care au legătură cu ariile naturale protejate din rețeaua Natura 2000 a UE.

Natura 2000 este rețeaua de arii naturale protejate a Uniunii Europene. Aceasta este compusă dintr-o varietate enormă de situri dispuse pe întregul continent, cu scopul de a asigura supraviețuirea pe termen lung a celor mai valoroase și mai amenințate specii ale Europei, protejându-le pentru generațiile următoare.

Proiectul ECO KARST și-a propus să contribuie la protejarea și dezvoltarea durabilă a bioregiunilor carstice din regiunea Dunării, pe baza valorizării serviciilor ecosistemelor. Proiectul a vizat 7 zone carstice ca arii naturale protejate din 7 țări diferite, cu trăsături comune și probleme similare, peintre care suntem mândri să amintim inclusiv Parcul Natural Apuseni.

Susține și tu Parcul Natural Apuseni, votează Eco Karst și confirmă pe e-mail după ce ai votat aici: https://natura2000award-application.eu/finalist/3983!   

Pentru mai multe informați despre proiect acceseză - http://www.interreg-danube.eu/news-and-events/project-news/5269 

WhatsApp Image 2020 06 09 at 11.12.18